Quantcast
Channel: مقالات –روازاده سایت حکیم دکتر روازاده پدر طب ایرانی اسلامی |
Viewing all 3058 articles
Browse latest View live

سرقت های علمی غرب از دانشمندان مسلمان – بخش دوم

$
0
0

نمونۀ  از اختراعات و اکتشافات مسلمانان که توسط غرب پنهان و یا دزدی شده است.[۱]


محمد عمر ، 

خدمات علمی و معنوی مسلمانان به آقتابی شباهت دارد که با دو انگشت پنهان شده نمیتواند، و جهان بشریت از درخشش و مزایای آن در طول تاریخ ۱۴۰۰ ساله اسلام و مسلمانان مستفید و بهره مند گردیده است.

ابوریحان البیرونی کروی بودن زمین و گردش آن بدور خورشید را ششصد سال قبل از گالیله تشریح نموده است. همچنان قوه جاذبه زمین را قرن ها پیش از اسحق نیوتن کشف و تشریح نموده است.

ابن حازم دانشمند مسلمان دیگری است که در قرن نهم از کروی بودن زمین صحبت کرده و محیط زمین را طوری محاسبه نموده که با محاسبات فعلی تفاوت چندانی ندارد.

اولین کسیکه وسیله برای پرواز را ساخت عباس ابن فرناس دانشمند مسلمان بود.

کمره عکاسی را یکی از دانشمندان مسلمان بنام ابن هیثم ۸۰۰ سال قبل از جوزیف نیسفور اختراع کرده است.

ابن نفیس ۳۰۰ سال قبل از ویلیام هاروی سیستم گردش دوران خون را کشف و تشریح نموده است.

الزهراوی اولین طبیب مسلمانی بود که حدود دوصد وسیله جراحی را اختراع نمود که تا امروز با تغییرات اندکی در بزرگترین شفاخانه های دنیا مورد استفاده  قرار میگیرد.

کتاب های محمد بن ذکریای رازی و ابو علی سینا بلخی (پدر طب) تا سالها بعنوان مضامین اساسی در پوهنتون های بزرگ اروپا تدریس میشد.

مسلمانان پنجاه سال قبل از اروپا، اطفال را در ترکیه واکسین میکردند مسلمانان اولین کسانی بودند که اساس شفاخانه و پوهنتون را گذاشتند.

سیستم اعدادی که امروز در دنیا از صفر تا به ۹ مورد استفاده قرار میگیرد برای اولین بار در کتب خوارزمی و الکندی مشاهد شده است.

الجبر هم به افتخار کتاب “الجبر و المقابله” خوارزمی این نام را بخود گرفته است.

البطانی منجم و ریاضی دان مسلمان پدر مثلثات شناخته میشود.

جابر ابن حیان بنام پدر شیمی مدرن در جهان شناخته میشود. عملیه تقطیر به مفهموم جداسازی مایعات در نتیجه تفاوت های آنان  در حالت غلیان نیز در حوالی سال ۸۰۰ بوسلیه همین دانشمند مسلمان جابر ابن حیان اختراع گردید. او همچنین موفق به کشف سلفوریک و نایتریک اسید گردد. و انبیق را ساخت تا بوسیله آن به استخراج گلاب، عطریات و حتی مایعات الکلی بپردازد. بر اساس گفته های دانشمندان علم کیمیا، همین مسلمانان بوده اند که سلفوریک اسید، پتاس، اسید نیترو، هایدرو کلوریک، جوهر نشادر، کلورید سلفوریک، الکل، قلیا، زرنیخ، بوریک و …. را کشف نموده اند.

(ویل دورانت در کتاب  <تاریخ تمدن>  میگوید.”شیمی، به عنوان یک علم، تقریباً از ابتکارات مسلمانان است”) گوستاولوبون فرانسوی اعتراف میکند که آنچه که در کتابهای شیمی مینویسند که لاوازیه به وجود آورنده این علم است درست نیست. او مینوسید “اگر لابراتوارهای هزار سال پیش مسلمانان و اکتشافهای مهم آنها در این علم نمیبود، هیچ وقت لاوازیه نمیتوانست {در این علم} قدمی به جلو بگذارد” دنبورت در باره نقش اسلام و مسلمانان در پیشرفت اروپا چنین میگوید {باید اعتراف کرد که علوم طبیعی، فلسفی، فلکی و ریاضیات که در قرن دهم اروپا را زنده نمود از قرآن گرفته شده بلکه اروپا رهین ملت اسلام است.” مسیو سدیو مورخ شهیر فرانسوی در مورد خدمات علمی مسلمانان چنین میگوید: ” پیشرفت کنونی اروپا مرهون علم است که اسلام در سراسر شرق و غرب منتشر ساخت و به راستی باید اعتراف کرد که مسلمانان استادان اولیه ی ملتهای اروپائی بوده اند.”

«پروفسور سلیم الحسنی» رئیس بنیاد علوم، فناوری و تمدن ۱۰ ابتکار برتر را به این ترتیب انتخاب کرده است:


جراحی:
 پزشک مشهور “الزهراوی” یک کتاب مرجع هزار و ۵۰۰ صفحه ای مصور را از جراحی ارائه کرده که مدت ۵۰۰ سال به عنوان مرجع در کشورهای اروپایی مورد استفاده قرار می‌گرفته است. یکی از ابداعات مشهور وی کشف امکان استفاده از روده گربه برای بخیه‌زدن جراحت ها بوده است. همچنین اولین جراحی سزارین و ابداع اولین انبرک جراحی نیز به وی منصوب شده است.


ماشین پرواز:
 عباس ابن فرناس” اولین فردی به شمار می رود که اولین تلاش های واقعی را برای ساخت ماشین پرنده در جهان انجام داده است. در قرن ۹ وی دستگاه بالداری را ابداع کرد و طی آزمایش مشهور خود در کوردوبا(قرطبه) در اسپانیا با کمک این ماشین برای چند لحظه به پرواز پرداخت و سپس به زمین سقوط کرد که بر اثر این سقوط کمرش شکست. ابداع وی به طور قطع الهام بخش هنرمند و طراح مشهور ایتالیایی لئوناردو داوینچی بوده است.


دانشگاه:
 در سال ۸۵۹ پرنسسی جوان به نام «فاطیما‌الفرهی» اولین دانشگاه اهدا کننده مدرک را در «موروکو » بنیان گذاری کرد. خواهر وی «میریام» مسجدی را در جوار این دانشگاه بنا کرد که در کنار یکدیگر مجتمع “الکاراوین” را شکل داد که این مجتمع با گذشت هزار و ۲۰۰ سال همچنان پابرجاست.


جبر:
 کلمه جبر از نام رساله مشهور خوارزمی ریاضی دان پارسی قرن ۹ به نام کتاب جبر و مقابله برگرفته شده است. در این کتاب که بر اساس سیستم های هندو و یونانی نگاشته شده است ترتیب جبری جدید سیستم های اعداد گویا، گنگ و مقیاس های هندسی یکپارچه شده است. خوارزمی همچنین اولین ریاضی‌دانی است که ایده استفاده از توان را مطرح کرد.


نور:
 بسیاری از پیشرفت های به دست آمده در مطالعات مرتبط با نور از جهان اسلام سرچشمه می گیرد.« ابن هیثم» دانشمند سرشناس ایرانی یکی از دانشمندانی است که ثابت کرد چشم انسان اجسام را به دلیل بازتاب نور روی سطح آن ها مشاهده می کند و با این کشف خود نظریه های اقلیدس و بطلمیوس را مبنی بر این که نور از چشم انسان تابش داده می شود، رد کرد. این دانشمند بزرگ همچنین کاشف اولیه پدیده اتاق تاریک عکاسی به شمار میرود.


موسیقی:
 موسیقی‌دانان مسلمان تاثیر غیر قابل انکاری روی اروپا داشته اند. در زمان فرمانروایی «شارلمانی» یا «کارل بزرگ» وی تلاش بسیاری برای رقابت با موسیقی ایران و کورودوبا در اسپانیا داشته است. از جمله سازهایی که از خاورمیانه به اروپا راه یافته اند می توان به عود و رهاب که در واقع از اجداد ویولون به شمار می رود، اشاره کرد.


مسواک:
 پیامبر مسلمانان حضرت محمد(ص) باعث رواج مسواک شده اند و استفاده از اولین مسواک نیز توسط ایشان بوده است. در آن زمان ایشان با استفاده از شاخه‌ای از درختی به نام مسواک (Meswak) دندان های خویش را تمیز میکرده اند. موادی مشابه آن چه در شاخه درخت مسواک موجود بوده است اکنون در ساختار خمیردندان ها استفاده میشود.


بیمارستان:
 بیمارستان هایی که اکنون می شناسیم در واقع از قرن ۹ و از کشور مصر سرچشمه می گیرند. اولین مرکز پزشکی در جهان بیمارستان احمد ابن تولون بوده که در سال ۸۷۲ در قاهره تاسیس شده است. این بیمارستان بر اساس سنت مسلمانان که از بیماران نیازمند حمایت میکند به افراد نیازمند به صورت رایگان کمک های بهداشتی و پزشکی عرضه می کرده است.


میل لنگ:
 ناوری استفاده از این ابزار برای اولین بار توسط الجزری در قرن ۱۲ ابداع شد که به تدریج در سراسر جهان گسترش یافت و در ابداعاتی مانند دوچرخه و موتورهای احتراقی داخلی مورد استفاده قرار گرفت.


قهوه:
 این نوشیدنی که اکنون به اصلی ترین نوشیدنی در غرب تبدیل شده، برای اولین بار حدود قرن ۹ در یمن آماده نوشیدن شده است، سپس توسط گروهی از دانشجویان به قاهره منتقل شد و در قرن ۱۳ به ترکیه رسید اما تا قرن ۱۶ استفاده از آن در اروپا رواج پیدا نکرد.

[۱] http://www.salam.edu.af به قلم  محمد عمر ، محصل سمستر سوم پوهنحی حقوق از سایت سلام پوهنتون

منابع:
تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی ،  زین العابدین قربانی.

 تاریخ و تمدن اسلام ، جرجی زیدان
.

گردآوری: هیات تحریریه احیای سلامت

نوشته سرقت های علمی غرب از دانشمندان مسلمان – بخش دوم اولین بار در سایت حکیم دکتر روازاده | پدیدار شد.


عوارض خوابیدن هنگام غروب

$
0
0

عوارض خوابیدن هنگام غروب:

کند ذهنی

فراموشی

🔸افسردگی

🔹احتمال سکته مغزی

🔸احتمال حملات تشنجی

🚫این خواب در طب اسلامی ایرانی به خواب هلاکت معروف است.

کدمطلب:۹۷۰۵۲۰۱۵

خط مشی احیای سلامت در بازنشر مطالب مندرج در دیگر منابع 

نوشته عوارض خوابیدن هنگام غروب اولین بار در سایت حکیم دکتر روازاده | پدیدار شد.

مجموعه حکایات خواندنی: سنگ کلیه و مثانه

$
0
0

سنگ کلیه و مثانه

محمد علاءالدین سبزواری پد غیاث الدین در کتاب خود، شرحمی دهد:

اگر سنگ کلیه نتواند با دارو دفع بشود، جهد گردد که با جراحی آن را بیرون آورند که کاری سخت خطرناک است، ولی این خطر درکودکان کمتر می گردد. اگر این سنگ در کلیه قرار داشته باشد، هرگز دیده و یا شنیده نشده که از راه جراحی آن را بیرون آورده باشند. به این ترتیب، چنین بیمارانی فقط ازراه دارو علاج می شوند.

سنگ دهانۀ مثانه یا سنگی که در مجرای ادرارگیرکرده باشد، یک مسئله کاملاً جداگانه از سنگ کلیه محسوب می گردد. اگر سنگ کلیه محسوب می گردد. اگر سنگ در مجرای ادرار گیر کرده باشد و می توان آن را با لمس کردنِ ذَکَر (آلت تناسلی) احساس کرد. جراح بیمار را به پشت می خواباند، دستیارانش پاهای او را محکم میگرفتند و پزشک ذَکر را آنقدر در جهت مختلف تکان و مالش می داد تا سنگ به داخل مثانه برگردد و اگر این کار فایده نداشت، دست به عمل جراحی می زد و سنگ را با دست بیرون می ساخت. بهاءالدوله با احتیاط و دقت تمام اعلام می دارد که یک چنین جراحی در هر سنی بسیار خطرناک است و شرح می دهد: عفونت محل جراحیو خوب نشدن زخم، خطرهای اصلی این گونه جراحی می باشد. من دیدم یکی را در جوانی شکافته بودند و محل شکاف بسته نشده بود[۱] و سالها زنده بود. و جراحی استاد رادیدم که سنگ از مثانه بیرون آورده بود، به مقدار ازجوز بزرگ تر و از سیب کوچک تر.[۲]

حکیم محمد صادقانه اعتراف می کرد که کلیه و مثانه طاقت هیچ نوعی جراحی را ندارند و او خودش هرگز دست به یک چنین عملی نزده است.

درمان بند آمدن ادرار

اگرعلت بندآمدن ادرار چیزی جزسنگ و یا ضیق مجرای ذکربود، مثلاً علت از اعصاب یا پروستات بزرگ شده باشد، بیمار را از راه میل زدن مداوا می کردند و اگر این کار نتیجه ای نمی داد، شکم بیمار را درست به شیوه درمان استسقا سوراخ می کردند. ولی بهاءالدوله اظهار می دارد: قبل از دست زدن به این اقدام نهایی، باید از دعا نوشتن نیز غافل نشد. باید یادآور شد که نه غیاث الدین و نه حکیم محمد، هیچ کدام این روش اخیر را توصیه نکرده ومفید ندانسته اند؛ اما برای این بیماری درمان دیگری را نیز بیان کرده اند:

اگر مویی از دم اسبی – که هیچ خال سفیدی بربدنش نیست – با دست چپ کنده شود و برموی زهاربیمار نهده شود وبقیه مو به داخل مجرای ادرار او فرو برده شود، منفعتی بزرگ خواهد داشت.

بهاءالدوله درمازندران به روش دیگری بر می خورد.  او در آنجا مردی را دید که می توانست بیماران خود را با استفاده ا حشره ای که در لابه لای دیوارهای گلیِ منزل همسایه اش پیدا می کرد، درمان کند. این مرد تعدادی، از این حشرات را در روغن دنبه پختهو بامواد دیگری مخلوط می کرد و به بیمار می داد تا بخورد. بهاءالدوله در این مورد می نویسد: بیمار با خوردن این معجون کاملاً درمان می گردید اگرچه بیماری اش سخت گشته بود.[۳]

[۱]  جای بخیه ها جوش نخورده بود.

[۲]  نقل ازخلاصه التجارب، نسخه خطی کتابخانه مجلس شورای اسلامی.

[۳]  همان، ص ۲۱۳٫

منبع:کتاب حکایات اهل نظر نوشته دکتر اسماعیل ناظم 

نوشته مجموعه حکایات خواندنی: سنگ کلیه و مثانه اولین بار در سایت حکیم دکتر روازاده | پدیدار شد.

نکته های شنیدنی: سبک زندگی –فعالیت‌های ورزشی

$
0
0

🌿نکته های شنیدنی

#سبک_زندگی_به_عوامل_زیر_بستگی_دارد:

نوع تغذیه
شرایط روحی و روانی
نوع لباس
مصرف داروها
فعالیت‌های ورزشی
مصرف مواد مخدر

شماره ۵: #فعالیتهای_ورزشی

ورزش سنگین(ورزش های حرفه ای)

باعث کاهش سطح استروژن خون اختلال و توقف تخمک گذاری اختلال قاعدگی یا تأخیر در شروع قاعدگی و نامرتبی آن،صدمه به سیستم باروری،
بارداری ناسالم( بالا رفتن قند خون و فشار خون بارداری) وعدم باروری می‌شود.

ورزش سبک ( شنا، هندبال، بسکتبال تنیس، پیاده روی،)

باعث وزن مناسب و افزایش قد
لگن بزرگتر
بارداری و زایمان آسان
افزایش سطح استروژن
بهبود قاعدگی
تقویت قابلیت باروری
پیشگیری و درمان نازایی و جلوگیری از عوارض یائسگی می‌شود.

  📚منبع: نگاهی نو به سلامت و باروری، صفحه ۹۲.  

کدمطلب:۹۷۰۶۱۹ ۱۳PC

خط مشی احیای سلامت در بازنشر مطالب مندرج در دیگر منابع 

نوشته نکته های شنیدنی: سبک زندگی – فعالیت‌های ورزشی اولین بار در سایت حکیم دکتر روازاده | پدیدار شد.

تغذیه سالمندان از منظر طب اسلامی ایرانی

$
0
0

به مناسبت ۹ مهر روز جهانی سالمندان

 یک متخصص طب سنتی تغذیه سالمندان در طب اسلامی ایرانی را تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری تسنیم, روشنک مکبری‌نژاد درباره تغذیه سالمندان در طب سنتی ایران اظهار داشت: جمعیت سالمندان در سال ۹۰ به ۸/۲ درصد جمعیت کشور رسیده است.

به‌گفته وی براساس برآورد جمعیت شناسی در پایان چشم‌انداز ۲۰ساله به ۱۴/۷ درصد جمعیت کشور می‌رسد. تغذیه یکی از مهم‌ترین عوامل سلامت در دوره سالمندی است. وضعیت تغذیه‌ای بد سبب افزایش بستری شدن در بیمارستان، عوارض، مرگ و میر و کاهش کیفیت زندگی سالمندان است.

این متخصص طب سنتی افزود: از دیدگاه طب سنتی ایران به‌دلیل مزاج سرد و خشک در دوره سالمندی، تدابیر تغذیه‌ای آنها توصیه به خوراکی‌های گرم و تر و پرهیز از غذاهای تولید کننده بلغم و سودا مانند بادنجان، هندوانه، خیار و … است.

مکبری‌نژاد ادامه داد: در منابع طب سنتی، تغذیه دوران سالمندی از نظر کمیت و کیفیت تغذیه با توجه به مشکلات شایع این دوران مانند یبوست، ضعف عمومی بدن، ضعف گوارش و… طراحی شده است.

وی بیان داشت: به این منظور مصرف غذا به‌دفعات بیش‌تر و یا مقدار کم تر برای تأمین انرژی لازم روزانه است. غذاهایی که از نظر کمیت کم و از نظر کیفیت بالا و با هضم و دفع سریع باشند مانند زرده تخم‌مرغ آب‌پز، آب‌گوشت، گوشت بره، جوجه مرغ و خروس محلی، کبک، نان خوب پخته‌شده با مقدار متوسط نمک ذکر شده است. از مرباها، مربای زنجبیل پرورده به‌دلیل تقویت قوای جنسی، کلیه، مثانه و گوارش مفید است.

این متخصص طب سنتی اضافه کرد: از گروه سبزی و صیفی‌جات، کاهو (به‌دلیل اثرات خواب‌آور) با ادویه‌جات گرم، کرفس، کمی تره، برگ چغندر و سیر توصیه شده است.

مکبری‌نژاد افزود: میوه‌هایی مانند انجیر تازه و خشک و آلو (به‌دلیل ایجاد لینت مزاج)، انگور و از گروه خشکبار مویز با مغز گردو و بادام مفید است، هم‌چنین توصیه به مصرف شیر جوشیده شده با کمی زنجبیل یا عسل شده و برای رفع یبوست غذاهای ملین مانند شوربای مرغ یا چغندر یا کلم، شیره جو با تخم کافشه و همچنین آب کلم توصیه شده است.

وی خاطرنشان کرد: رعایت تدابیر غذایی راهکاری در دسترس، کم‌هزینه, مؤثر و با پذیرش خوب از جانب سالمندان است، به‌طوری که بسیاری از مشکلات سالمندی با رعایت این تدابیر برطرف شده و سالمند بی‌نیاز از مصرف دارو یا سایر روش‌های درمانی می‌شود، لذا آموزش این توصیه‌ها به سالمندان گامی برای بهبود کیفیت زندگی آنها است

نوشته تغذیه سالمندان از منظر طب اسلامی ایرانی اولین بار در سایت حکیم دکتر روازاده | پدیدار شد.

تاثیر ورزش بر ترمیم عضلات سالمندان

$
0
0
به مناسبت ۹ مهر روز جهانی سالمندان
ورزش کردن منظم می تواند سبب ترمیم عضلات بعد از آسیب دیدگی در سالمندان شود.

FASEB Journal June 15,2016

منبع: نشریه نوین پزشکی/ شماره ۶۲۴/ ۱۵ تیر ۹۵ 

پی نوشت:

مقام معظم رهبری: من ورزش را برای جوانان لازم و برای پیران واجب می دانم.

عقیده‌ام درباب ورزش، همین است که بارها گفته‌ام. من ورزش را برای عموم مردم لازم میدانم. من ورزش را برای جوانان لازم میدانم؛ برای غیرجوانان – میانسالان و پیرمردان و پیرزنان – هم واجب میدانم. بنابراین، اگر ورزش برای جوانان لازم است، برای امثال ما واجب است؛ چون برای افراد میانسال، مسأله مرگ و زندگی است. یعنی اگر ورزش کنند، زندگی سالمی خواهند داشت و خواهند گذراند و اگر ورزش نکنند، دچار بیماری و افسردگی خواهند شد. البته ورزش برای جوانان هم لازم است؛ چون آنها هم اگر به ورزش روی آورند، سلامت و نشاط و شادابی و زیبایی خواهند داشت. بنابراین، من برای عموم مردم – از زن و مرد – ورزشِ متناسب با خودشان را لازم میدانم.

tarmim-salmand

نوشته تاثیر ورزش بر ترمیم عضلات سالمندان اولین بار در سایت حکیم دکتر روازاده | پدیدار شد.

سالمندی سالم

$
0
0

به مناسبت ۹ مهر روز جهانی سالمندان

غذای سالمندان باید کم‌ حجم ولی با کیفیت باشد. به‌ طور کلی کاهش حجم غذا و افزایش وعده های غذایی و پرهیز از غذاهای سودازا (ترشیجات، کنسروجات، غذاهای مانده، عدس، بادمجان) و بلغم‌ زا ( خوردنی های آبدار لعابدار، ماست و دوغ، آب زیاد، سالاد، کاهو، میوه های ترش یا آبدار) در سالمندی توصیه می شود.

غذاهایی مانند آبگوشت، شوربا، حلیم گندم، شیر و عسل، زرده تخم‌ مرغ عسلی، گوشت جوجه‌ خروس و نان خوب‌ پخته با میزان نمک متوسط، برای سن سالمندی مفید است

کد مطلب: ۹۶۰۴۰۴۷۲

سالمند

نوشته سالمندی سالم اولین بار در سایت حکیم دکتر روازاده | پدیدار شد.

آمادگی جسمانی در دوران سالمندی

$
0
0

به مناسبت ۹ مهر روز جهانی سالمندان

مطالعات تازه روی ۱۹۸۱۵ نفر نشان می دهد آمادگی جسمانی در دوران سالمندی احتمال ابتلا به سکته مغزی را به طور قابل توجهی (حتی تا ۳۷%) کاهش می دهد.

Stroke, june 9,2016.

منبع: نشریه نوین پزشکی، شماره ۶۲۳، ۱ تیر ۹۵   

رهبر انقلاب: من ورزش را برای جوانان لازم و برای پیران واجب میدانم.

amadegi-jesmani-telegram

نوشته آمادگی جسمانی در دوران سالمندی اولین بار در سایت حکیم دکتر روازاده | پدیدار شد.


هشدار؛ بی‌خوابی مغز را می‌خورد!

$
0
0

محققان دریافتند که بی‌خوابی باعث می‌شود تا مغز با انجام برخی تغییرات خود را بخورد.

به گزارش تندرست نیوز به نقل از ایلنا، خواب علاوه بر ذخیره انرژی در بدن ما باعث می‌شود تا مغز برای پاکسازی سموم تولیدشده از فعالیت‌های عصبی که در طول روز آزاد شده‌اند، تغییراتی را انجام دهد.
براساس گزارش «ساینس آلرت»، محققان دریافتند که اگر به اندازه کافی نخوابید مغز با پاکسازی نورون‌ها و اتصالات سیناپسی شروع به خوردن خود می‌کند.
محققان ایتالیایی دانشگاه پلی‌تکنیک مارکه پاسخ مغز پستانداران را به کمبود خواب مورد بررسی قرار دادند و دریافتند که نورون‌ها همانند سلول‌های دیگر بدن به طور مداوم در حال بازسازی هستند و پاکسازی مغز از نورون ها باعث آسیب به مغز می‌شود.
پیش از این تحقیقاتی رابطه کم‌خوابی و بروز بیماری‌های قلبی را به اثبات رسانده است. همچنین مطالعه‌ای دیگر نشان داده است که با داشتن خواب کمتر از ۶ ساعت در شب، خطر مرگ‌های ناگهانی و ابتلا به سندروم متابولیک (ترکیبی از دیابت، فشار خون و چاقی) افزایش می‌یابد.
منبع:تندرست نیوز

کدمطلب:۹۷۰۳۲۲۲۵

خط مشی احیای سلامت در بازنشر مطالب مندرج در دیگر منابع 

نوشته هشدار؛ بی‌خوابی مغز را می‌خورد! اولین بار در سایت حکیم دکتر روازاده | پدیدار شد.

نکته های شنیدنی: سبک زندگی –نوع تغذیه

$
0
0

🌿نکته های شنیدنی

#سبک_زندگی

به نوع تغذیه، شرایط روحی و روانی، مصرف داروها، فعالیت‌های ورزشی و مصرف مواد مخدر بستگی دارد.

شماره ۱:

#نوع_تغذیه👈
تغذیه سالم شامل دریافت کامل مواد مغذی در کودکی و نوجوانی می شود. رشد مناسب قد و وزن، قاعدگی منظم و به موقع، سیستم باروری فعال، افزایش قدرت باروری و باروری سالم و مفید را به همراه خواهد داشت.

❌اما تغذیه ناسالم و غیر مفید باعث کاهش دریافت و جذب ویتامین ها و املاح، سوءتغذیه و اختلال جسمی می شود

و در نهایت، اختلال جسمی نیز موجب کاهش وزن، قد و چاقی می شود.

کاهش وزن: (لاغری مفرط، کاهش هورمون های اصلی رشد، تأخیر در سن بلوغ، تأخیر در قاعدگی، اختلال در سیستم باروری، کاهش احتمال اولین باروری)

کاهش قد: (اختلال توده استخوانی، باروری ناسالم، جفت کوچک، عدم خون رسانی به جنین، فرزند کم وزن و نارس)

چاقی :

در مردان 👇

👈 باعث کاهش گنادوتروپین و تستوسترون، کاهش تحرک اسپرماتوزویید، کاهش کیفیت و تحرک اسپرم، غیر طبیعی شدن اسپرم و افزایش هورمون زنانه در مرد می گردد.

در زنان: به هم خوردن تعادل هورمون های جنسی، اختلال کار تخمدان، نامنظم شدن تخمک گذاری، سندروم تخمدان پلی کیستیک و کاهش و عدم باروری، سقط جنین، زایمان زودرس
و ناهنجاری جنین می شود.

📚منبع: نگاهی نو به سلامت و باروری، صفحه ۸۸.

کدمطلب:۹۷۰۶۱۹ ۸PC

خط مشی احیای سلامت در بازنشر مطالب مندرج در دیگر منابع 

نوشته نکته های شنیدنی: سبک زندگی – نوع تغذیه اولین بار در سایت حکیم دکتر روازاده | پدیدار شد.

دیدگاه علما و بزرگان درباره طب اسلامی –بخش پانزدهم: این قسمت دیدگاه آیت الله تبریزیان

$
0
0

آیت الله تبریزیان

خداوند متعال را شاکرم که توفیق داد تا علمی آشنا شوم که برای مردم و برای مومنین مفید است. از زمانی که شروع به درمان بیماران کردم، هر روز کلمه معجزه شد را می شنوم؛ معجزه شد فلان بیمار خوب شد، معجره شد فلان سرطانی خوب شد.

در قدیم مردم با پزشکی اسلامی و بهداشت اسلامی آشنا بودند، لذا بیماریها خیلی کم بود، و الان به خاطر عدم توجه به مسائل اسلامی بیماری روز به روز بیشتر می شود.

در این زمینه یازده هزار روایت و حدیث طبی، از ائمه معصومین علیه السلام وجود دارد که تمام آن ها را جمع آوری و در چهار جلد کتاب، منتشر کردم. دین اسلام نه تنها به روح انسان، بلکه به جسم انسان نیز اهمیت ویژه ای می دهد و روایات معتبری در این زمینه است که قابل چشم پوشی نیستند و این نشان از اهمیت مسأله طب در نزد ائمه طهار علیه السلام دارد. هر مسأله ای که در مورد آن روایات فراوانی وارد شده باشد، از اهمیت والایی برخوردار است و طب نیز از مواردی است که روایات بسیاری در این زمینه آمده و چون طب اسلامی از منظر ائمه اطهار علیه السلام دارای اهمیت است، ما نیز باید وقت بیشتری صرف کنیم و توجه فراوانی به آن داشته باشیم.

متأسفانه غرب، ما را به وسیله داروهای شیمیایی به خود وابسته کرده است که با این کار، جنایت خود را در حق مسلمانان تمام کرده، اگر چه این داروها درمان مقطعی دارند، اما در دراز مدت انسان را به بیماری های مختلف و صعب العلاجی دچار می کنند و غافل از اینکه توسط طب اسلامی می توانیم به بسیاری از بیماری ها چیره شده و آن ها را درمان کنیم.

کشورهای اروپایی به خوبی این مسأله را درک کرده اند که دلیل به وجود آمدن بسیاری از بیماری های صعب العلاج، قرص های شیمیایی است و به این نتیجه رسیده اند که طب اسلامی برترین طب بوده و تنها درمان آن ها استفاده از آموزه های اهل بیت علیه السلام و روش های اسلامی است.

از حوزه و روحانیان انتظار می رود که مردم را از روایات و احادیث ائمه معصومین علیه السلام در زمینه طب اسلامی آگاه کنند و تلاش کنند که استفاده مردم، از داروهای شیمیایی کمتر شده و به سمت روش های طب اسلامی گرایش پیدا کنند. امید است که طب اسلامی با کم بودن هزینه و در دسترس بودن آن، جایگزین طب اروپایی شود.

طب اسلامی برگرفته از پیامبر اکرم علیه السلام و ائمه معصومین علیه السلام در طول هزار و چهارصد سال تاکنون، به طور کلی و عام مطرح نگردیده است و در طول این مدت فقط متاسفانه خاک خورده است.

طب اسلامی در مقابله با هیچ بیمار، دست به عصا و عاجز نیست و تمام بیماریها را درمان می کند و این طب به گونه پایه گذاری شده که برای همه دوران ها جاویدان خواهد ماند.

همانگونه که اسلام با گذشت هزار و چهارصد سال همه دنیا را در مقابله با شرک و دشمنی بسیج می کند و نقش اساسی دارد، این دین مبین در علوم پزشکی هم دنیا را مورد توجه خاص خود قرار داده است و بسیاری از دانشگاه های غربی و اروپایی، علوم پزشکی خود را از طب اسلامی گرفته اند؛ غربیها به طب اسلامی به خوبی پی برده اند که چقدر مفید است. وجود تعداد بسیاری از بیمارستان ها و داروخانه ها در کشور ایران، نشان خوبی نیست و بیمارستان ساختن هنر نیست، بلکه خراب کردن آن هنر است و ساخت بیمارستان های زیاد در دنیا نشان دهنده آنست که بشر در رابطه با سلامت و تندرستی خود شکست خورده است، چرا که ۹۰ درصد مردم به یک درد و بیماری مبتلا هستند.

وی یکی از بیماریهای رایج را سرطان ها دانست و یادآور شده در سال های گذشته هیچگونه سرطانی وجود نداشت و این به علت بیشتر غذاهای ناسالم است. ۱۵ میلیون نازای مرد و زن در ایران وجود دارد و ۷۵ درصد زایمان ها به سزارین هستند که این عامل، علت اصلی نازایی در زنان است و به دنبال آن کمی جمعیت خواهیم داشت.

شرکت های داروسازی در اختیار صهیونیست های غاصب هستند و این دشمنان اسلام و بشریت، با ساخت انواع داروهای شیمیایی و غیر اسلامی و شرعی، سلامت و تندرستی جهانیان به ویژه مسلمانان را به مخاطره اندخته اند. داروهای شیمیایی علت اصلی سرطان هاست و باعث تجدید بیماری های می شوند، چرا که در مغز استخوان اثر کرده و تبدیل به سرطان می شوند. و عامل سرطان  ها و نازایی (توسط صهیونیست ها)، از اهداف مهم پزشکی و دارویی آنها بر علیه مسلمانان و دیگر اقشار است.

ما از طب اسلامی دور شده ایم و همین علت باعث شیوع امراض بسیاری در میان ما شده است. اگر به طب سنتی واقف باشیم و به آن عمل کنیم، هیچگاه به سراغ ما نمی آید، چرا که سلامت جسم و روح ما در طب علوم اسلامی نهفته است.

یکی از مشکلات عمده و عدیده ما در تغذیه ناسالم و غیر اسلامی است و بسیاری از غذاهای تولیدی، بیماری زا و غیر بهداشتی هستند. ما مسلمان ها باید با قدرت از دانش اسلامی و علوم آن پیروی کنیم و به آن عمل نماییم چرا که طبیب هر نفسی خالق آن است و طبیب ما مسلمانان خداوند متعال و پیامبر اکرم علیه السلام و ائمه معصومین علیه السلام هستند.

در طب اسلامی بیماری صعب العلاج معنا ندارد. بحران های بیماری عصر کنونی، نتیجه دوری از سبک زندگی اسلامی است و این همه بیماری و مشکلات روحی و روانی، نتیجه جدا شدن ما از معارف و فرهنگ متعالی اهل بیت علیه السلام است.

روایات اسلامی علم را به دو علم ، علم الادیان  علم الأبدان تقسیم نموده اند؛ تمام آثار و فواید آن را در این دو عرصه منحصر کرده اند و آثار علوم دیگر در کنار این دو علم رابسیار ناچیز ذکر می کنند.

نیاز به طب از روزی که حضرت آدم پا روی زمین نهادند، وجود داشته است. بعد از صنعتی شدن اروپا، جهانیان تحت تأثیر سبک زندگی غربی قرار گرفته، سبک زندگی اصیل خود را از دست دادند؛ در این میان مسلمانان نیز مستثنی نشدند. سبک زندگی اسلامی از پیچیدگی ها و ظرایف زیادی برخوردار بوده، تمامی حرکات و سکنات آدمی را مورد توجه قرار داده است.

اگر سبک زندگی اسلامی در جوامع بشری درست نهادینه شود، مردم هیچگاه نیازمند طبیب نخواهند بود.

در روایات اسلامی گنج هایی نهفته شده که می توان درمان تمام بیماری ها را در آن یافت.

وجود گنجینه ارزشمند ۱۱ هزار روایت در رابطه طب اسلامی، حاصل زحمات و تلاش های اهل بیت علیه السلام راویان و علمای جهان اسلام است.

طب اسلامی مهمترین عرصه برای ورود به مبانی اعتقادی و فرهنگ دینی است، تا بدین وسیله حقانیت معارف متعالی اسلام را به جهانیان معرفی نماییم.

از زمانی که استفاده از داروهای شیمیایی در میان جوامع بشری شایع شده، آدمی در دام بیماری های مختلفی گرفتار شده است.

تا زمانی که مردم از داروهای شیمیایی استفاده نمی کردند، بیمارستان های کشور خالی بود. در عصر کنونی، علی رغم گسترش غیر قابل وصف مراکز درمانی، استفاده فزاینده از داروهای شیمیایی، این مراکز را مملو از بیماران جسمی و روحی نموده است.

بسیاری از مواد تشکیل دهنده داروهای شیمیایی از مواد حرام و بعضاً نجس درست شده است.

طب اسلامی مترقی ترین طب موجود بر روی زمین بوده و از سندی آسمانی برخودار است. بر اساس روایات اسلامی، طبیب هر فردی خالق آن است؛ لذا خداوند تبارک و تعالی تنها طبیبی است که در مقابل بیماری درمان آن را نیز اعطا نموده است.

مهمترین شرط طب، باور آدمی است؛ از این رو شرکت های داروسازی غربی به این مهم توجه بیشتری داشته، با نهادینه سازی تلقین تاثیر گذاری در میان بیماران، برنامه های خویش را به پیش می برند.

با درک حقایق طب، باید طب اسلامی را در میان جوامع بشری نهادینه نمود؛ ایمان و باور به حقانیت معارف الهی، خود درمانی برای تمام دردهای آدمی است.

با طب اسلامی می توان فرهنگ و دین مبین اسلام را در جهان گسترش داد. در عصر کنونی، غرب به خوبی عمق تأثیر گذاری طب اسلامی را شناخته، این مولفه ها را مورد توجه قرار می دهد.

خداوند متعال بهترین ابزار را در اختیار مسلمانان قرار داده، تا بدین وسیله معارف حقه الهی را به جهانیان معرفی نمایند. عرصه طب، یکی از مهمترین مولفه هایی است که مسلمانان می توانند با تمسک به آن، در راستای ترویج معارف ناب الهی گام های مستحکم تری بردارند.

ورود کنندگان به طب اسلامی باید ضمن اهتمام هر چه بیشتر به تعمیق در آموزه های اسلامی، خود را غرق در معارف حقه الهی کنند.

در طب اسلامی دو نوع درمان مورد توجه قرار می گیرد، نخستین عرصه درمان، درمان عوارضی و دیگری درمان ریشه ای است.

تفاوت های اساسی طب اسلامی و طب سنتی:

طب اسلامی اهتمام جدی بر درمان ریشه ای بیماری دارد، به گونه ای که به جرأت می توان گفت طب سنتی، طبی تحریف شه بوده و بیشتر راه کارهای درمانی خود را با استفاده از مصرف الکل دنبال می کند، که این مهم در طب اسلامی حرام شمرده می شود.

اهمیت طب اسلامی به حدی بالاست که پزشکان غربی با وجود پیشرفت های زیادی که به زعم خود در علم پزشکی به دست آورده اند، در حال روی آوردن به طب اسلامی هستند. منشأ طب اسلامی پیامبر علیه السلام و اهل بیت علیه السلام هستند.

اسلام در همه موضوعات و علوم، این گنج ها را دارد، اما در طب اسلامی این گنجینه بسیار ارزشمند و پرکاربرد است.

طب اسلامی در برابر هیچ بیماری عاجز نیست و امراضی چون سرطان در این علم، مانند یک سرماخوردگی ساده و قابل درمان است.

در یک قرن گذشته سرطان در دنیا وجود نداشت و یکی از دلایل بروز این بیماری ها، مصرف داروهای شیمیایی بوده که فقط به طور مقطعی بیماری را درمان می کند، اما در دراز مدت اثرات به شدت مخربی بر بدن انسان می گذارد.

در حال حاضر نزدیک به ۱۵ میلیون نفر مبتلا به نازایی در ایران وجود دارد که دلیل آن استفاده از داروهای شیمیایی و طب غربی است.

افراد زیادی سالانه در ایران به علت فشار بالای خون از دنیا می روند. در سال گذشته به دلیل بیماری دیابت، صد هزار پا قطع شد، در حالی که با کمک طب اسلامی و اطاعت از دستورات پزشکی اهل بیت علیه السلام، این بیماری نیز قابل درمان است.

طبی که در غرب وجود دارد و در کشور ما نیز رایج است، سفارشاتی بر خلاف دستورات اسلام دارد.

به عنوان مثال، حدیثی از نبی مکرم اسلام وجود دارد که می فرماید: غذای شب بهتر از غذای روز است، اما در طب جدید نخوردن شام را بسیار توصیه می کنند.

اگر این طب در کشور ما نهادینه شود، به جایی می رسیم که غربی ها باید دانشجو بفرستند تا این علوم را از ما یاد بگیرند.[۱]

[۱]  خبرگزاری بسیج و خبرگزاری «حوزه».

خط مشی احیای سلامت در بازنشر مطالب مندرج در دیگر منابع

نوشته دیدگاه علما و بزرگان درباره طب اسلامی – بخش پانزدهم: این قسمت دیدگاه آیت الله تبریزیان اولین بار در سایت حکیم دکتر روازاده | پدیدار شد.

خواص سیاه دانه در روایات اهل البیت علیهم السلام

$
0
0

💐 خواص سیاه دانه در روایات اهل البیت علیهم السلام

ازجمله در حدیثی از پیامبر(صل الله علیه واله) درباره شب معراج آمده است : مامررت بملأ من الملائکه الاان قالوا یا محمد احتجم و أمر امتک بالحجامه و ما تداویتم به الحجامه، الشونیز و القسط؛
شب معراج دراثناء پیمودن راه، به عده ای از فرشتگان برخورد کردم که می گفتند: ای محمد(صلی الله علیه وآله) حجامت را به امّت توصیه بفرما و بهترین درمان برای شما حجامت و خوردن سیاهدانه و قُسط است.

🌺امام رضا علیه السلام سیاه دانه و بوییدن گل نرگس خاصیت ایمنی در برابر زکام را دارند.
👈امام رضا (علیه السلام) می فرماید: وَلیشُمَّ النَّرجِسَ ؛ فَإِنَّهُ یأمَنُ الزُّکامَ ، وکذلِک الحَبَّهُ السَّوداءُ،؛
گل نرگس ببویید؛ زیرا از زکام، ایمنى مى‏بخشد و همچنین است سیاه دانه.

✅معجون سیاه دانه و عسل

در بیانی دیگر امام رضا علیه السلام سیاه دانه را باعث نابودی امراض مزمن دانسته اند و می فرمایند:
🌺اروی عن العالم علیه السلام ان حبه السودا مبارکه یخرج الداء الدفین من البدن؛ امام موسی بن جعفر علیه السلام
👈روایت شده است که سیاهدانه مبارک است و بیماری های مزمن را از بدن خارج می کند.

🌺فرموده اند: أن حبه السوداء شفاء من کل داء إلا السام و علیکم بالعسل و حبه السوداء ؛
👈 درسیاه دانه شفای هر دردی است مگر مرگ و بر شما باد به خوردن عسل و سیاه دانه

📚بحار الأنوار، ج۱۸، ص ۳۲۶
طبّ الإمام الرضا علیه‏السلام ، صفحه ۳۸ ، بحار الأنوار ، جلد ۶۲ ، صفحه ۳۲۴

حضرت علی علیه السلام

هیچ بیماری نیست مگر اینکه در سیاهدانه درمان آن بیماری است.

خصال، شیخ صدوق، ص۶۳۷

 

رسول خدا (ص):

عسل و شونیز (سیاهدانه) مایل به سردی و گرمی نیست و به هیچ کدام از طبائع نیز مایل نیستند و همانا هرکجا باشند شفاء هستند.

طب الائمه،ابن سابور،ص۵۱

امام رضا (ع):

پیامبر (ص) فرمود سیاهدانه هر بیماری را درمان می‌کند بجز سام. عرض شد سام چیست؟ فرمود مرگ است.

طب الائمه، ابن سابور زیات نیشابوری، ص۵۱

 

کدمطلب:۹۷۰۶۲۵۰۷- ۹۷۰۶۲۵۰۸ – ۹۷۰۶۲۵۰۹ – ۹۷۰۶۲۵۱۰

نوشته خواص سیاه دانه در روایات اهل البیت علیهم السلام اولین بار در سایت حکیم دکتر روازاده | پدیدار شد.

نکته های شنیدنی: سبک زندگی –شرایط روحی و روانی

$
0
0

🌿نکته های شنیدنی

#سبک_زندگی_به_عوامل_زیر_بستگی_دارد:

نوع تغذیه

شرایط روحی و روانی

نوع لباس

مصرف داروها

فعالیت‌های ورزشی

مصرف مواد مخدر

شماره ۴:#شرایط_روحی_روانی

آرامش و استرس

👈 آرامش : خواب خوب باعث تولید هورمون ملاتونین تنظیم هورمون های بدن، تنظیم هورمون جنسی زنانه، موثر بر دوره های قاعدگی، بلوغ و یائسگی، و بیداری سحرگاهی باعث آزاد سازی هورمون کورتیزون، شادی و نشاط صبحگاهی، افزایش تکثیر سلولی دوران بلوغ، افزایش قد و بارداری سالم و مفید می‌گردد.

استرس 👈

استفاده از غذاهای پوچ و فرآوری شده باعث فقر ویتامین ها و املاح ضروری، عصبانیت و پرخاشگری تاثیر بر سیستم عصبی دختران و زنان، کاهش هورمون های اصلی رشد،

تاخیر در بلوغ و شروع قاعدگی اختلال در تخمک گذاری و بارداری ناسالم می شود

📚منبع: نگاهی نو به سلامت و باروری، صفحه ۸۹

کدمطلب:۹۷۰۶۱۹ ۱۱PC

خط مشی احیای سلامت در بازنشر مطالب مندرج در دیگر منابع 

نوشته نکته های شنیدنی: سبک زندگی – شرایط روحی و روانی اولین بار در سایت حکیم دکتر روازاده | پدیدار شد.

بهترین و مناسب‌ترین ملین‌ برای بهبود یبوست در مبتلایان بواسیر

$
0
0

۷ تا ۸ عدد انجیر گوشتی پُر دانه را در یک استکان انداخته روی آنها گلاب بریزید تا ۱ سانتی‌متر روی انجیرها بایستد.‌ انجیر در این‌ گلاب، شب تا صبح خیسانیده شود و صبح ناشتا همه محتویات را نوش جان کنید.‌

🖊 بقلم دکتر مجید انوشیروانی  

کدمطلب:M97061903

نوشته بهترین و مناسب‌ترین ملین‌ برای بهبود یبوست در مبتلایان بواسیر اولین بار در سایت حکیم دکتر روازاده | پدیدار شد.

مجموعه حکایت های خواندنی: قطع پستان

$
0
0

قطع پستان

حکیم محمد نیز در کتاب خود آورده است:

پستان یکی از زنانِ حرمِ بلخ را قطع کردم و این زن هفت سال پس از جراحی زنده ماند و سپس، غده دیگری در بدن وی پدید آمد.

حکیم محمد سخنش را ابتر رها می کند و بروز نمی دهد که این غده د محل پستان قطع شده است یا در پستان دیگر؟ حتی دربارۀ چگونگی انجام عمل و روشی کهبه کا برده است و اینکه آیا قسمتی از عضلات سینه هم برداشته شده یا نه؟ یا اینکه آیا غدد زیربغل نیز متورم شده و آنها را هم برداشته است یا خیر؟ مطلی دراین باره بیان نداشته است.[۱]

 


[۱]  طب در دوره صفویه، ص ۲۲۳ و ۲۶۹٫

برگرفته ازحکایات اهل نظر، اسماعیل ناظم 

گردآوری: هیات تحریریه احیای سلامت

خط مشی احیای سلامت در بازنشر مطالب مندرج در دیگر منابع 

نوشته مجموعه حکایت های خواندنی: قطع پستان اولین بار در سایت حکیم دکتر روازاده | پدیدار شد.


نکته های شنیدنی: سبک زندگی –نوع لباس

$
0
0

🌿نکته های شنیدنی

#سبک_زندگی_به_عوامل_زیر_بستگی_دارد:

١- نوع تغذیه

٢- شرایط روحی و روانی

٣- نوع لباس

۴- مصرف داروها

۵- فعالیت‌های ورزشی

۶- مصرف مواد مخدر

شماره ۲: #نوع_لباس

در مردان لباس تنگ و چسبان باعث افزایش دمای بیضه ها، کاهش خونرسانی بافت بیضه، آسیب به اسپرم و کاهش قدرت باروری خواهد شد.

در زنان نیز لباس تنگ و چسبان باعث عفونت قارچی، دستگاه ادراری تناسلی، عدم خونرسانی به تخمدان، بروز کیست تخمدانی در دراز مدت خواهد شد.

📚منبع: نگاهی نو به سلامت و باروری، صفحه ۹۰٫

کدمطلب:۹۷۰۶۱۹ ۹PC

خط مشی احیای سلامت در بازنشر مطالب مندرج در دیگر منابع 

نوشته نکته های شنیدنی: سبک زندگی – نوع لباس اولین بار در سایت حکیم دکتر روازاده | پدیدار شد.

چرا در طب اسلامی ایرانی “نزله و زکام”مادر بیماری‌ها نامیده می‌شود

$
0
0

در این مطلب ضمن بررسی انواع “نزله و زکام” به این سؤال پاسخ داده شده که چرا در طب اسلامی ایرانی از نزله و زکام به‌عنوان “امّ الامراض” یا مادر بیماری‌ها یاد می‌شود.

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ در سخن پزشکان ایران و سرزمینهای اسلامی، خروج ترشحات فرودآمده از سر از طریق بینی، «زکام» نامیده می‌شود، همین ترشحات اگر از پشت حلق فرو بریزند به بیان حکیمان «نزله» نام می‌گیرند.

نزله و زکام براساس سبب‌شناسی حکما، به هشت گونه تقسیم می‌شوند؛ نکات زیادی در تطبیق‌دهی و تناظر اقسام «زکام و نزله» با بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی یا نازوفارنژیت، سینوزیت، و رینیت آلرژیک وجود دارد که در این نوشتار نمی‌گنجد اما صرف‌نظر از جزئیات تخصصی، توجه به یک نکته بسیار ضروری است:

اصل بسیار مهم و تعیین‌کننده در درمان همۀ اقسام هشتگانۀ زکام و نزله، این است که نخست گرم یا سرد بودن ترشحات از هم افتراق داده شود و براساس این افتراق، رویکرد درمانی درست و سودمند انتخاب شود.

با چه معیارهایی می‌توان نزله و زکام گرم را از نزله و زکام سرد افتراق داد؟ اکنون این معیارها را بررسی می‌کنیم:

معیارهای بالینی افتراق گرمی از سردی در نزله و زکام

مادۀ نزله و زکام بر اساس چند ویژگی قابل تقسیم‌بندی و افتراق است:

۱٫ قوام ترشحات (رقیق یا غلیظ بودن ترشحات)
۲٫ رنگ ترشحات (بی‌رنگ، سفید، خاکستری، زرد، سبز، و طیف‌های بینابینی)
۳٫ تأثیر حسی ترشحات بر مخاط حلق یا بینی (مانند سوزش و خارش و گزش در بینی و حلق)
۴٫ همراهی با نشانه‌های گرمی یا سردی در سر و صورت و چشم
۵٫ تغییرات صدا (خشونت صدا، گرفتگی صدا، تودماغی شدن صدا…)
۶٫ علایم سیستمیک (مانند تب)
۷٫ علایم ویژۀ دیگر در زبان، نبض، و ادرار.

بیماران به‌شرط توجه و آگاهی از بدن خود، می‌توانند برخی از معیارهای بالا را تشخیص دهند و تا زمان مراجعه به طبیب، دست‌کم از درمان‌های گیاهی نادرست و زیان‌آور خودداری کنند.

این ویژگی‌ها نشانۀ گرمی ترشحات است:
۱٫ رقیق و آبکی بودن ترشحات
۲٫ بی‌رنگی یا زرد بودن ترشحات
۳٫ ایجاد خارش، سوزش و گزش در مخاط بینی و راه‌های هوایی
۴٫ پیدایش سرخی چشم و چهره همراه با احساس حرارت در آنها

در این حالت، باید داروهایی استفاده شوند که کیفیت و قوام ترشحات نزله و زکام گرم را اعتدال ببخشد یعنی هم از تندی و گرمی ترشحات بکاهند و هم آنها را قدری غلیظ‌تر کنند تا از تشدید عوارض و ورود و نفوذ این ترشحات به اعضای دیگر بدن جلوگیری شود.

به‌یاد داشته باشید که نفوذ ترشحاتِ رقیقِ سوزان به مجاری گوش، راه‌های تنفسی و بافت ریه، دستگاه گوارش، نیام‌های عضلات مجاور دستگاه تنفس و ستون فقرات، عامل بسیاری از ابتلائات بعدی شمرده می‌شود و از همین رو بوده است که حکما، زکام و نزله را «مادر بیماری‌ها» (امّ الامراض) می‌دانستند.

مصرف گیاهان دارویی با طبیعت گرم در درمان نزله و زکام گرم، زیان‌آور شمرده می‌شود؛ برخی از گیاهان و غذاهای نامناسب در درمان زکام و نزلۀ گرم عبارت‌اند از:
ــ آویشن شیرازی
ــ مرزنجوش
ــ سیر و پیاز تند
ــ زنجبیل و دارچین
ــ غذاهای پرادویه و تند.

برخی از خوراکهای مناسب برای کاهش علایم نزله و زکام گرم و پیشگیری از عوارض بعدی آن از این قرارند:

ــ آش جو یا سوپ جو همراه با ماش و عدس و گشنیز و آلوبخارا (و البته بدون شیر و قارچ)
ــ خوراک آب‌پزی شامل کدوی سبز، باقلا، لوبیاسبز، به، نخود سبز، گشنیز و آلوبخارا همراه با مقدار اندکی ادویه
ــ عناب یا شربت آن
آـ خیساینده ــ دمنوش سردشدۀ گل بنفشه، یا گل پنیرک، یا گل و ریشۀ خطمی
ــ لعاب به‌دانه
ــ ماءالشعیر طبی (با ماءالشعیرهای موجود موجود در بازار کاملاً متفاوت است)
ــ عسل‌آب رقیق و گرم (یک لیوان) همراه با آبِ یک عدد لیموی تازه (به‌صورتی که نه بسیار ترش باشد و نه بسیار شیرین)
ــ زرده تخم‌مرغ عسلی.

در حالت تب بالا همراه با علایم عفونت میکروبی ممکن است مصرف آنتی‌بیوتیک ضروری باشد؛ این امر به‌ویژه درباره خردسالان و سالخوردگان و کسانی که نقص سیستم ایمنی دارند بسیار جدی‌تر است.

تشخیص و درمان برونشیت، سینوزیت، پنومونی، فارنژیت… باید با ملاحظات خاص توسط طبیب حاذق با رویکرد تلفیقی انجام شود و آنچه گفته شد برای درمان جامع، به هیچ وجه کافی نیست.

منبع:مجید انوشیروانی؛ متخصص طب سنتی ایران

کدمطلب:A97060510

خط مشی احیای سلامت در بازنشر مطالب مندرج در دیگر منابع 

نوشته چرا در طب اسلامی ایرانی “نزله و زکام” مادر بیماری‌ها نامیده می‌شود اولین بار در سایت حکیم دکتر روازاده | پدیدار شد.

نکته های شنیدنی: راجع به اطفال

$
0
0

🌾 نکته های شنیدنی 🌾

#راجع_به_اطفال

💥علاج واقعه قبل از وقوع کنید. به هاضمه  بچه ها توجه کنید.

معده آنها را تربیت کنید بر خوراکهایشان نظارت کنید، توجه کنید در ایام کودکی عمل مزاج ها منظم باشد بزرگ که شدند وادارشان کنید روزی دو بار بعد از غذا به مستراح بروند.

آنها را به ژیمناستیک شکمی عادت دهید چون هم به منزله تفریح هست و زیاد جوان می مانند.

زیرا بطوء تخلیه امعاء فقط در بدن اثر ندارد بلکه با اخلاق و روحیه شخصی نیز ضرر دارد.

کسی که روده خود را تربیت کند تا به بهترین نحو کار کند چست و چالاک و شاداب و آماده کار می شود. شخص مبتلا به یبوست همیشه خسته و غمناک است چون قولون بر زندگی سم ریخته است.

📚منبع: دکتر برای همه. ص۱۹۴.

کدمطلب:۹۷۰۳۲۲  ۲۹pc‌ ‌

نوشته نکته های شنیدنی: راجع به اطفال اولین بار در سایت حکیم دکتر روازاده | پدیدار شد.

غفلت طب نوین از “مصلحات مواد غذایی”به‌عنوان ضرورت حفظ سلامتی

$
0
0

“مصلحات مواد غذایی” به‌معنای “اصلاح‌کننده” طبع غذا و هر خوردنی و آشامیدنی است؛ چنین واژه‌ای در هیچ کجای علم تغذیه و پزشکی نوین وجود ندارد چون در طب نوین و علم تغذیه معاصر‌، هیچ توجهی به طبع و سرشت غذاها نشده و نمی‌شود.

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ در تهیه و تولید و مصرف و نگهداری هر غذا یا میوه یا هر دارویی باید نکاتی را رعایت کرد، مهمترین نکته آن است که غذاها را با “مصلح” آنها مصرف کنیم.

در واقع رعایت این نکته باعث هضم و جذب بهتر موادغذایی در بدن می‌شود و احیاناً چنانچه غذایی دارای عوارض جانبی خاصی باشد، مصرف‌کننده در صورت مصرف با مصلح‌، کمتر دچار آن عوارض خواهد شد.

از نظر لغوی، کلمه مُصلِح بر وزن مُفعِل، اسم فاعل است و به‌معنای “اصلاح‌کننده” طبع غذا و هر خوردنی و آشامیدنی است؛ چنین واژه‌ای در هیچ کجای علم تغذیه و پزشکی نوین وجود ندارد چون در طب نوین و علم تغذیه معاصر‌، هیچ توجهی به طبع و سرشت غذاها نشده و نمی‌شود.

اما در طب ایرانی، حکما و اطبای قدیم، توجهات زیادی به این موضوع، و تأکیدات فراوانی در خصوص به‌کارگیری مصلحات در مصرف داروها و غذاها و میوه‌ها و هر خوردنی و آشامیدنی داشته‌اند.

بر اساس تحقیقات در زمینه مصلحات مواد غذایی و دارویی، مصلحات به‌عناوین مختلفی در نظر گرفته شده‌اند؛ گاهی اوقات مصلحات، نقش کاتالیزور در هضم و جذب غذاها را به‌عهده دارند یعنی اینکه سرعت هضم و جذب مواد غذایی را در معده، روده‌ها، کبد، اندامها و عروق و حتی سلولهای بدن بیشتر و بیشتر می‌کنند.

مثلاً در مورد مصرف ماهی آن‌طور که ساکنین گیلان‌زمین و غرب مازندران برای پخت ماهی یا نگهداری آن عمل می‌کنند در هیچ کجای دنیا دیده نشده است؛ در طب طبرستان و طب گیلان‌زمین، برای مصرف ماهی از مصلحاتی چون گردو، چوچاغ یا شیشاک، سیر و نعناع یا اوجی به‌عنوان شکم‌پر ماهی به‌کار می‌گیرند که هر کدام فلسفه‌ای در خود نهفته دارند.

در این ترکیب‌، سبزی چوچاغ یا شیشاک که در زبان ترکی به آن بوقناق گویند‌، مصلحی است که به‌عنوان کاتالیزور عمل کرده و سرعت هضم و جذب ماهی را در بدن افزایش می‌دهد.

گاهی اوقات مصلحات نقش “بالانس‌کننده و متعادل‌کننده ” را ایفاء می‌کنند مثلاً گوشت گاو منبعث غلظت خون است، توصیه و تأکید شده که همراه با سماق فراوان که رقیق‌کننده خون است، میل شود (مصرف گوشت گاو در طب ایرانی مطرود است).

گاهی مواقع مصلحات‌، نقش “سینرژیسمی” را در بدن ایفاء می‌کنند؛ سینرژیسم یعنی هم‌افزایی؛ زمانی که دو یا چند عنصر، با هم‌، برهمکنش (تعامل) داشته باشند معمولاً اثری به‌وجود می‌آید که مجموع اثرهایی که هر کدام از آن عناصر جداگانه می‌توانستند به‌وجود آورند، بیشتر شود.

مثلاً مصلح پرتقال گلپر است؛ مصلح باقلا و لوبیا، گلپر است؛ مصلح انار و زرشک، گلپر است، پرتقال، لوبیا، باقلا، انار و زرشک، طبعی سرد و تر دارند باید کنار گلپر که طبعی گرم و خشک دارد، مصرف شود؛ دراین‌صورت است که اثرات تغذیه‌ای این مواد غذایی بهتر و بیشتر می‌شود.

گاهی اوقات‌، مصلحات، نقش پیشگیرنده دارند و عوارض جانبی مواد غذایی را کمتر و کمتر می‌کنند چون هر خوردنی و هر آشامیدنی از سه قسمت دارو، سم و غذا تشکیل می‌شود، مصلحات، اثرات سمی و دارویی این خوردنیها و نوشیدنیها را به‌مراتب کمتر می‌کنند.

مثلاً ماست و دوغ هر دو باعث بالا رفتن بلغم و تری‌گلیسرید خون (چربی خون نوع سرد) می‌شوند؛ بهتر است همراه با کمی شوید خشک یا نعناع خشک یا پودر موسیر که کاهنده بلغم و چربی خون (چربی‌سوز) هستند، مصرف شوند.

مصرف برنج  موجب کبد چرب و متعاقباً باعث افزایش پرخاشگری و عصبانیت در افراد می‌شود، به همین دلیل بهتر است همراه با زعفران یا سبوس که هر دو آرامبخش هستند، مصرف شود.

حمزه سام دلیری؛ پزشک و محقق طب ایرانی

منبع:باشگاه خبرنگاران پویا

کدمطلب:۹۷۰۳۲۲۳۴

خط مشی احیای سلامت در بازنشر مطالب مندرج در دیگر منابع 

نوشته غفلت طب نوین از “مصلحات مواد غذایی” به‌عنوان ضرورت حفظ سلامتی اولین بار در سایت حکیم دکتر روازاده | پدیدار شد.

دیدگاه علما و بزرگان درباره طب اسلامی –بخش شانزدهم: این قسمت دیدگاه آیت الله حاج سید مرتضی موحد ابطحی اصفهان رحمه الله علیه

$
0
0

آیت الله حاج سید مرتضی موحد ابطحی اصفهان رحمه الله علیه

آیت الله ابطحی از شخصیتهای علمی بود که قدرش ناشناخته ماند. او افزون بر فقه، اصول، تفسیر و.. آشنایی عمیق با علومی چون طب قدیم، ریاضیات، هیئت و… داشت. در طب نوآوریهای شگفتی داشت. بسیاری از بیماران لاعلاج را درمان کرده بود. درمانهای دقیق و عالمانه او تعجب بسیاری از متخصصان این رشته را بر می انگیخت.

آری تلاش علمی و زندگی زاهدانه و پارسایانه او امروزه می تواند الگوی مناسبی برای تحول در حوزه باشد.

علم و عمل، خلوص و پاک نیّت، عشق به ائمه اطهار علیه السلام پرهیز از نام و نان، روش او در تعلیم و تربیت به ویژه تعلیم و تربیت فرزندان- که به گفته خود- همه عناوین ظاهری را فدای آن کرده و شکر خدا امروزه در زیّ روحانیت و خدمتگزار اسلام عزیزند و دهها ویژگی دیگر آن بزرگ، به شایستگی می تواند راهگشای طالبان علم باشد.

آنچه در پیش روی دارید گفت و گویی است با آن بزرگوار؛ امّا دریغ که در زمان حیات آن مرحوم، توفیق رفیقمان نشد که این تحفه ارزنده را تقدیم دوستداران دانش کنیم.

اینک به یاد وی این گفت و گو را به همّت و همکاری صمیمانه  فرزند زاده ایشان حجه السلام سید محمّد ابطحی، تقدیم عزیزان خواننده می کنیم. به امید آن که زنگی سراپا خلوص و تلاش علمی این سلاله پاک زهرا علیه السلام چراغی باشد فرا راه ما و دیگر حوزویان.

حوزه: حضرت عالی غیر از فقه و اصول چه دانشهایی رافراگرفته اید و نزد چه کسانی؟

بنده غیر از فقه و اصول، هیئت، فلسفه، طب قدیم و… را نزد اساتید بزرگوارحوزه علمیه اصفهان فرا گرفتیم.

طب قدیم را ازمحضر حاج میرزا ابوالقاسم حکیم فراگرفتم. حدود بیست سال داشتم که شروع به فراگیری طب قدیم کردم. تا وقتی که میرزا ابوالقاسم درقید حیات بود از محضرش بهره بردم.

حوزه: حضرت عالی چه انگیزه ای در تحصیل طب داشتید؟

در گذشته، روحانیون در همه رشته ها از جمله طب تحصیل می کردند. سرآمد علوم مختلف بودند. نفس دانستن علم طب، مورد توجه بود. نجات نفوس محترمه، انگیزه کسانی بود که به دانش طب روی می آوردند. هدف من از فراگیری علم طب طبابت نبود. اگر چه می خواستم می توانستم. زیرا که اگر کسی می خواست طبابت کند، یا باید در طب قدیم مدرک می داشت یا در طب جدید.

استاد ما میرزا ابوالقاسم حکیم ازممتحنین طب قدیم بود. با توجه به سابقه تحصیل بنده پیش ایشان، به آسانی می توانستم جواز طبابت بگیرم. حتی زمانی بنا شد از تمامی شاگردان استاد میرزا ابوالقاسم حکیم امتحان بگیرند. من و مرحوم طبیب زاده به واسطه شبهه شرعی که در مدرک منتسب به رضاخان داشتیم، از شرکت در امتحان خودداری کردیم. علاوه بر این، هدف من ازفراگیری طب، بهره گیری از آن در علم اخلاق بود. اگر کسی بخواهد دراخلاقیات به جایی برسد بای دبه مسائل طب آشنا باشد.

مثلاً قوای نفسانی مانند: غضب، شهوت، شجاعت و… هر کدام در صورتی که تحت کنترل درآیند، نقش بسیار مهمی در ترقی و تعالی اخلاقیات انسان دارند. کنترل این قوا با دانستن مسائل طب بسیار در ارتباط است. این که علمای ما در گذشته نوعاً طب فرا می گرفته اند بیشتر به این خاطر بوده است.

فقه نیز با طب ارتباط دارد. تعیین مقدار دیه جروح، بدون تشخیص مقدار جراحت و زخم وارده، ممکن نیست.

حوزه: از درس طب مرحوم میرزا ابوالقاسم حکیم در حوزه علمیه اصفهان استقبال می شد؟

بله. بسیار خوب استقبال می شد. تعداد زیادی شرکت می کردند. هر کسی در اصفهان طب قدیم می دانست شاگرد ایشان بود. البته دوره ای که ما طب می خواندیم، می شود گفت اواخر دوره درس طب قدیم بود. زیرا طب جدید رایج شده بود.

حوزه: آیا غیر از کتابهایی که فرمودید، کتابهای دیگری هم در طب قدیم یا جدید مطالعه کرده اید؟

من در طب مطالعه زیاد داشته ام.  گمان نمی کنم شبانه روزی بر من گذشته باشد و در کنار سایر مطالعاتم مطالعه ای در طب نکرده باشم. از این روی، کتابهای مخزن الادویه، قرابادین کبیر، تحفه حکیم مؤمن، طب خوارزمشاهی، حاوی کبیرمحمدبن زکریا رازی که چند جلد است و… در طب قدیم مطالعه کرده ام، وکتابهای دوره علیخان، پزشکنامه شلمیر فرانسوی در طب جدید؛ چون فرمولها به زبان فرانسه بود، مقداری هم به این زبان آشنایی پیدا کردم. برای تهیه آن کتب زحمات زیادی را متحمل شدم. بعضی از آن کتابها را با مبالغ سنگینی میخریدم، با این که از نظر معیشتی مشکلات زیادی داشتم.

حوزه: چرا تدریس طب را ادامه ندادید.

زیرا که با رواج طب جدید کسی به طب قدیم بهای لازم را نمی داد. افرادی می آمدند و مدتی وقت صرف می کردند و زحمت می کشیدند و مطالبی را می آموختند ولی بی نتیجه بود، زیرا درجامه رسمیت نداشتند. یک وقتی آقایان علماء، مرحوم خراسانی، کرمانی، حاج آقا رحیم ارباب و.. پیشنهاد کردند تدریس طب را ادامه بده و ما برای شرکت کنندگان دردرس شما شهریه قرار می دهیم.

گفتم: نیاز به شهریه نیست. شما اگر می توانید به این ط هم رسمیت بدهید که وقتی کسی دوره آن را به پایان رساند، بتواند مدرکی بگیرد و از آن استفاده کند. امروز در دنیا با چهار نوع طب معالجه می کنند، طب سوزنی و.. ولی دنیا نمی خواهد ما در این گونه امور رشدی پیدا بکنیم. شنیده شد آقایی در تهران دارویی برای معالجه سرطان به دست آورده است؛ حتی امتحان هم کرده بودند و بخشی از بیمارستانی رادر اختیارش نهاده بودند، ولی پس از مدتی آن شخص ناپدید شد و دیگر خبری از او نشد.

حوزه: آیا تاکنون طبابت هم کرده اید؟

عرض کردم که قصدم بر طبابت نبوده ولی گهگاهی که مراجعه می شد مداوا می کردم.

حوزه: اگر امکان دارد چند نمونه از معالجات خود را بیان کنید.

یک وقتی مرحوم علامه طباطبایی تشریف آورده بودند اصفهان. هنگام رفتن، آقا سیّد محمد باقر و آقا سیّد محمد علی به من گفتند: آقای طباطبایی زبانشان زخم است و معالجات طب جدید مؤثر نبوده.

گفتم: چرا زودتر نگفتید. مقداری دوا آوردم و گفتم به زبانشان بمالند. ایشان هم مالیده بود و خوب شده بود.

یک روز در مراسم عقد دخترشان ک عده ای از اطباء هم شرکت کرده بودند، جریان معالجه زبانشان رابه آنان می گوید:

من مدتها از زخمی که در زبان ظاهر شده بود دررنج بودم . به دکتر های گوناگونی در ایران و عراق و لبنان مراجعه کردم. هر کدام چیزی گفتند. یکی می گفت: باید تکه برداری کنیم. دیگری می گفت: باید مدتی صحبت نکنیدو.. ولی فردی از خودمان مقداری ازداروی که تهیه کرده بود زبان مرا معالجه کرد.

ایشان بیماریهای دیگرهم داشت:

۱-     کابوس

۲-     لرزش دست

۳-     ورم قله چشم

کابوس مریضی است که شخص گرفتار، در شب موقع خواب، روی سینه خوداحساس سنگین می کند به طوری که حالت خفگی به او دست می دهد و زبانش بند می آید. البته کم کم برطرف می شود. این مریضی در طب جدید ظاهراً اسمی ندارد.

بعد از معالجه زبان، مرحوم علامه به این فکر می افتد که خوب بود بیماری رعشه (لرزش دست) خود را هم به فلانی می گفتم. از این روی توسط یکی از فرزندانم نامه ای فرستاده و شرح حال خود را بیان کرده بود.

در جواب عرض کردم که بیماری مربوط به مزاج داخلی است و دارو را بایدمطابق آن تهیه کرد. از این روی بایستی نبض شما را بگیرم. درفرصتی که به مناسبت چهلم فوت مرحوم صدر پیش آمد، به قم رفتم و از ایشان عیادت کردم. لرزش دست ایشان طوری بود که به سختی چیزی می نوشت. برای معالجه به انگلستان رفته بود.

یکی از متخصصان آن جا گفته بود این مریضی قابل درمان نیست ولی می شود باداوا نگذاریم شدیدتر از این بشود. به ایشان گفتم اگربه من هم فرموده بودید می گفتم:

بوعلی سینا درکتاب قانون می نویسد: (اگر پیر مردی لرزش دست پیدا بکند علاج ندارد). درعین حال برای ایشان معجونی ساختم که با استفاده از آن، تا حدّ زیادی لرزش از بین رفته بود به طوری که می توانست بنویسد. از بهبود لرزش دستشان طی نامه ای به من اظهار رضایت کرد.

یک بار هم آقای صهری خطیب مشهور اصفهان، آمد پیش من که شب خوابیدیم و صبح وقت بلند شدیم، متوجه شدم صدایش به کلی گرفته به طوری که نمی تواند حرف بزند تا چه رسد منبر برود.

ایشان را هم مداوا کردم. با اولین بار مصرف دوا خوب شده بود. خیلی اظهار رضایت می کرد. افرادی به من مراجعه می کردند که از نظرطب امروز قطعاً سرطان هستند. بیشتر آنان با مدارک می آمدند. نریه من این بود: یا بیماری آنان سرطان نیست و یا نوع قابل علاج است. مکرراً معالجه می کردم. یادم هست: یک بار خانم یکی از اطباء که رئیس بیمارستانی بود در اصفهان با مدارکش پیش من آمد. می گفت: سرطان سینه دارم. از همه جا مأیوس بود. گفت: اطباء گفته اند باید سینه ات قطع شود.

گفتم: لزومی ندارد. من دوائی می دهم که چرک آن بیرون بیاید. رفت، و به شوهرش قضیه را گفته بود. شوهرش گفته بود: باید فرمول آن ر ابه ما بگوید. من گفتم: این که فرمول آن را نمی گویم چون تهیه اش برای شما مشکر است. غرض این که دوا را دادیم و ایشان خوب شد. بعد کسی دیگر با هم آورده بود.

حوزه: آیا درمعالجاتتان به ابتکاراتی هم دست یافته اید؟

بله. در امراض گوناگون مثل امراض چشم مخصوصاً تراخم، اسهال کودکان، یرقان، تب، تیفوئید، امراض جلدی و میگرن را که نوعی سردرد است که بیمار در مواقع خاص دچار آن می شود، به آسانی معالجهکرده ام؛ در حالی که طب جدید از درمان آن عاجزاست.

همچنین سوختگی را. دوایی ساختم که ظرف یک هفته نه تنها  سوختگی راخوب می کرد، که جای آن نیز روی اعضای بدن نمی ماند. چیزی که طب جدید با تمام پیشرفتی که کرده هنوز نتوانسته است سوختگی رابه گونه ای معالجه کند که اثر آن روی پوست بدن نماند.

در صدد تهیه دارویی بودم که بیماری صرع را معالجه می کرد. همچنین دارویی تهیه کردم که پرستات را که طب جدید می گوید حتماً باید جراحی بشو دبا مالیدن دوا معالجه می کرد. یا سنگ کلیه با برگی که به صورت جوشانده مریض مصرف می کرد خوب می شد و.. ولی به خاطر بی توجهی از یکسو و زحمت زیاد و عدم دسترسی به ادویه ها که نوعاً از خارج (هند پاکستان و..) باید تهیه می شد، این مسائل را دنبال نکردم. البته در مواردی به خاطر اصرار زیاد افراد درمان می کردم.

حوزه: شنیده ام که مریض قطع نخاعی را هم معالجه کرده اید.

بله. از جمله به من خبر دادند که نوعروسی بر اثر افتادن به زیرزمین،نخاعی قطع شده است و قابل معالجه نیست. من معجونی ساختم و آن را دادم تا بخورد. پس از مدتی مداوا خوب شد.

بله. از این گونه مسائل بوده است. مدتی قبل با یکی از پرفسورهای قلب دیداری داشتم

می گفت: (اخیراً کشف کرده اند که علت اغلب سکته های شبانه، بزرگ شدن زبان کوچک است، زیرا در این صورت گوشتهای حلق آویزان می شود  در حین خواب مجرای تنفس را می گیرد و منجر به ایست قلب می شود. درمان این تنها کوچک کردن زبان به وسیله لیزر است.

گفتم: اگر با داروهای قدیمی و با مالیدن به موضع، ورم زبان کوچک را خوب کنیم چطور است؟

با تعجب گفت: ممکن است؟ شما برای معالجه چه دارید؟

چند دارو را گفتم.

گفت: در صورتت توفیق حتماً نتیجه راکتباً به من بدهید.

من معالجه کردم به چند طریق. با دواهایی که ساخته بودم توانستم زبان را کوچک کنم.[۱]

 

 

 

 

 

 

 


[۱]  سایت تبیان.

منبع:                   

کدمطلب:

خط مشی احیای سلامت در بازنشر مطالب مندرج در دیگر منابع

نوشته دیدگاه علما و بزرگان درباره طب اسلامی – بخش شانزدهم: این قسمت دیدگاه آیت الله حاج سید مرتضی موحد ابطحی اصفهان رحمه الله علیه اولین بار در سایت حکیم دکتر روازاده | پدیدار شد.

Viewing all 3058 articles
Browse latest View live